2005 júl. 20., szerda 23:31
Estve, fényes estve
Épp a Zanzi pörgeti a fergeteges bulit. A tábor egyik része koncertezik, a másik (például mi) sopánkodik, mivel most már többszörösen megerő sített információk hozták a tudtunkra, hogy megszüntetik a csiki barna gyártását. Mindez egyre valóságosabbnak tûnik, hiszen eddig összesen egy üveggel sikerült szerezni, azt is óriási korrumpálgatással.

A tegnapi vihar után, most igen csak nyugodtnak látszik a tábor. Egyik fele épp vissza-vissza hívogatja Zanziékat, a másik vagy az Olt partján egy-egy sör mellett folytatja a napi szellemi muníció feldolgozását, rosszabb esetben dolgozik, vagy nyugisan kódorog élvezve az egyelőre pilledő Olt melletti friss levegőt. Csodálatos..., még ilyenkor este is érezni - ha csak valahogy beleégetve a tudatba, nem látva - a hatalmas hegyek ölelését.

Tegnap óta, minthogy olyan nagy életerős fenyőket tépett ki a vihar és dobált erre-arra, vagy csak megfricskázva kicsavart és döntött ránk, a tápláléklánc uraira, némileg másképp nézegetjük a most bársonyosan ölelgető természetet. Esetleg ez a visszafogottság oka?
drucza
2005 júl. 20., szerda 10:51
Túléltük
A vihar elvonult, az eső néha még szemerkél, de már a felhők közül néha-néha kisüt a nap. A program megy tovább, elkezdődött a délelőtti, külpolitikai témákkal foglalkozó előadás. Helyreállt az áramellátás a tábor hátsó szekciójában is, a szervezők megnyugtattak mindenkit, hogy az éjszakai izgalmak ellenére estére fergeteges Zanzibár-koncert várható.
L.
2005 júl. 19., kedd 10:47
Kedves Naplóm!

Ismét csak én vagyok. Nem tudom minek is írok Neked, hiszen az internetről annyi a legutolsó info, hogy megcsinálták a villanyt ott, ahonnan a jelet átküldik, de ez majdnem három napjukba telt. Se szélessáv, se semmi. Van egy Internet kávézó a falu szélén, egyenlőre onnan küldünk mindent. Hát nem tom….elég gáz. De már mindenki tûkön ül, s minden kósza hírre elindítjuk az explorert.

Amúgy nagyon meleg van, hétágra süt a nap. Nem írtam még, tegnap jártunk a Szent Anna tó felé, megnézni hol szakadt le az út. Elég brutális. (Felvételek a galériában!!!) Gyalog fel lehet menni a tóhoz, de nekünk megerőltető lett volna. Itt folynak a programok, de csak nagy késéssel tudjuk a tudósításokat küldeni, s a netkafé sincs ingyen. Pedig mennyi kép készült, s írunk, írunk, írunk.

Nemrég jöttünk vissza az erdőkorrupciós előadásról, nagyon érdekes volt. (A cikk és az interjú fent van!!!) Várjuk a ma esti kikapcsolódást – mert azért fársztó ám ez!!! – Hot Jazz Band lesz. De addig még aludni kéne valamennyit. Még jelentkezem…
Vica
2005 júl. 18., hétfő 14:54
Kedves Naplóm!

Ismét innen írok, a gyönyörû tusnádi völgyből, ahol a román büfétulajdonos jobb belátásra tért, s már nem a román rádió, hanem magyar cd-k szólnak a hangszóróin. Az idő szép, kicsit fúj a szél, az Olt apad, a sajtóirodában nagy a nyüzsgés. Még nincs sajtóigazolvány, de anélkül nem adnak tolmácsgépet…hát igen. Vannak még áthidalhatatlan akadályok? Túl vagyunk a megnyitón, Constantinescu nagyon jól beszélt, s végig tudtam hallgatni, merthát a szervezők tekintélye mégiscsak megvan, kaptam tolmácsgépet. Csak szegény Constantinescunak felejtettek el adni...
Az irodában asztalok továbbra sincsenek, a levegő idebent fojtogató, pedig az egyetlen nyitható ablakot már kitártuk. A sátorhelyek még foghíjasak, de már mûködik a kürtőskalácsos, akitől – állítólag és a rossz nyelvek szerint – húzós helypénzt szed a tábortulajdonos, aki csak akkor tud magyarul, ha meg kell hallani valamit...
Vica
2005 júl. 18., hétfő 14:47
Kedves Naplóm!

Kalandos megérkezésünk történetével nem fárasztanálak, lényeg a lényegben, hogy itt vagyunk , a XVI. bálványosi táborban. Újra gondola, újra ugyanitt. A feltételek nem változtak, ígérik az internetet, ígérik a szélessávot, hát... majd meglátjuk. Hallottunk már ilyet.

Gyülekeznek a résztvevők, Koronával, Gondolával, autóval és máshogyan. Elfoglaltuk a "szállást", vagyis egy "panzió" átalakított tetőterét, ahol most sajnos fürödni nem lehet, mert helyi árvizet okozunk, az alattunk lakóknak. Egyenlőre csőtörésnek látszik. Semmi gond, hiszen tegnap mi is beáztunk, de mivel fölöttünk csak a Jóisten lakik, hát az esőtől. Most szerencsére szépen süt a nap, az Olt igyekszik visszatérni medrébe. A függőhídra rádőlt egy fa, úgyhogy az nem használható, de a Malom csárda mûködik, az itteniek nagy örömére. A tábori büfé a szokásos kétszeres áron árulja színvonaltalan termékeit, a vizezett sört és a kávét is. Reményeink szerint az árak már nem emelkednek tovább, úgy, mint tavaly, amikor nap- nap után változtak néhány ezer lejt. Ja, nagyon fontos, mind a kétféle címletet használják, úgyhogy a pénzügyi manőverek nehezen követhetők...

A szervezés tegnap hágott a tetőfokára, amikor kiderült, hogy már nem gyártják a csíki barna sört, ismertebb nevén Ciuc Blacket, és nem tudni jár e kaja a sajtónak, valamint sehol nem lehet pénzt váltani. Talán holnap kiderül, még nem tudjuk, ööööö hol van Forest...?
Vica
2005 júl. 17., vasárnap 17:41
Régi szép idõk...
Van némi nosztalgiánk... Tavaly és tavaly előtt ott volt a jó kis betárcsázós netkapcsolat, hadakoztunk is a kilobájtokkal rendesen. Most viszont nincs hadakozás, merthogy kilobájtok sincsenek, legalábbis a táborban - most itt ülünk Tusnádfürdő egyik internetes kávézójában (sc.sze-nor-net.srl), hogy feltehessünk néhány infót a honlapra.

Jó hír viszont, hogy ígéretet kaptunk rá: idén szélessávú netünk lesz a táborban. De ez még csak álom egyelőre, mert a hargitai átjátszó állomás áramellátásában előre nem látható gondok keletkeztek. Röviden: nincs áram. Így egyáltalán nem biztos, hogy holnap lesz net. Mi azért mindent megteszünk, hogy ne maradjon hír nélkül az oldal, de lehet, hogy nem döntünk gyorsasági világrekordot...

mm
Üzenj Te is!
Impresszum